Naast Leiden ligt Zoeterwoude, waar door vele boerderijen nog op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt. Een fascinerend proces dat leidt tot de grote variatie in kazen die we allemaal kennen. Hoe wordt kaas gemaakt? Wat heeft invloed op de smaak? Waarom smaakt hooikaas anders dan graskaas? Op al deze vragen krijgt u antwoord.
Op een authentieke, monumentale kaasboerderij in de Weipoort kunt u het hele proces van dichtbij meemaken. Van de leveranciers van de ruwe grondstof (de koeien) tot het hoogwaardige eindproduct. De boerin (jawel, het is nog steeds de boerin die voor de kaas zorgt) legt u alles haarfijn uit, en tot slot mag u zich natuurlijk de kost doen met het heerlijke eindresultaat.

U kunt kiezen uit twee proeverijen: boerengoudse kaas of kruidenkaas. Bij die laatste moet u denken aan bijzondere combinaties met fenegriek, komijn, knoflook, selderie en brandnetel.

Inclusief: proeverij diverse soorten kaas, uitleg, stokbrood en water

Duur: 1,5 uur

Aantal personen: minimaal 10, maximaal 15 personen

klik hier voor meer informatie of boekingen