Tijdens het Beleg van Leiden in 1574 was Den Haag een belangrijke basis voor de Spanjaarden. Toen ze vertrokken lieten ze een grote chaos achter, zo groot, dat Delft voorstelde om heel Den Haag maar met de grond gelijk te maken. Het stadhouderlijk hof was toch al jaren in Delft gevestigd en zonder dat hof stelde de stad weinig meer voor.

Zo ver is het gelukkig nooit gekomen; nadat de Spanjaarden uit de Noordelijke Nederlanden verdreven waren, keerden de stadhouders weer terug naar Den Haag en met hen het hofleven.

Maak kennis met het 17e-eeuwse Den Haag met behulp van een originele plattegrond uit die tijd. Kunt u de weg vinden? En kunt u de vragen en opdrachten uitvoeren waarmee u veel te weten komt over de hofstad van weleer?

Na de koffie met gebak splitst u uw groep in kleinere teams die, gewapend met de 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Op iedere lokatie moet een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd worden. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaalt!

Inclusief: 1 plattegrond per subgroep, vragenlijst, koffie met gebak

Duur: ca. 3 uur

Aantal personen: minimaal 8 personen. Bij kleinere groepen meerprijs.

Reserveren of meer info: Stadsganzenbord Den Haag – puzzeltocht.